Zwemaanbod

Vrijzwemmen

Aquajoggen

Joggen in diep water zonder de bodem te raken? Een wetbelt zorgt er voor dat je lichaam rechtop blijft drijven. Zo is het mogelijk om een totale lichaamstraining in het water te doen.

Je uithoudingsvermogen en spierkracht worden sterk vergroot. De oefeningen zijn leuk en gevarieerd en ze zijn voor een ieder goed te volgen.

Iedereen kan zijn eigen inzet bepalen en daarmee de zwaarte van de training. Naast veel beenoefeningen worden alle andere spieren optimaal gebruikt. Ook het trainen op muziek kan zeer stimulerend werken. Door het ontbreken van schokbelasting op je spieren en gewrichten is de kans op blessures minimaal.

Bijkomend voordeel is dat je calorieverbruik tot 40% hoger is als trainen op het droge. Aquajoggen is gewoon een goede en leuke manier om aan je conditie en figuur te doen.

Meer
Dag
Tijd
Maandag
19:00 – 19:45
Woensdag
09:00 – 09:45
aqua low impact

Aquasport low impact

Wil je graag afvallen of aan je conditie werken maar liever met een wat lagere impact? Heb je nog nooit gesport of wil je weer beginnen en het langzaam weer gaan opbouwen? Wil je liever niet naar de sportschool? Dan is dit de perfecte les voor jou. Op muziek worden er verschillende oefeningen gedaan in zowel diep als ondiep water, om de spieren weer lekker los te maken en je conditie weer naar een hoger niveau te krijgen. Bovendien zorgt bewegen in het water er voor dat je gewrichten worden ontlast. De lessen worden gegeven door een ervaren instructeur.

Meer
Dag
Tijd
Donderdag
13:45-14:30
20190426-Campagne-Aquasporten_Fifty-Fit_1626

Fifty-Fit

Fifty-Fit is een zwemactiviteit voor mensen die een fitte fifty-plusser willen worden of blijven. Iedereen vanaf 50 jaar kan meedoen. Plezier en bewegen zijn de belangrijkste doelstellingen in onze lessen.

Tijdens onze Fifty-Fit lessen wordt in een aangename watertemperatuur van 30°gewerkt aan beweeglijkheid, uithoudingsvermogen, coördinatie, spierkracht en evenwicht. Het warme water in het bad zorgt ervoor dat de spieren soepel blijven. Door de opwaartse druk van het water zijn oefeningen, die op het droge niet meer kunnen worden uitgevoerd, in het water wel mogelijk.

De oefeningen worden veelal gegeven op muziek onder leiding van een ervaren instructeur en met verschillende lesmaterialen. Bij de lessen in het ondiepe gedeelte van het bad blijft er contact met de bodem bestaan.

Bij de lessen in het diepe bad wordt gebruik gemaakt van een wetbelt. Met behulp van de wetbelt is het gemakkelijker om verticaal in het water voort te bewegen en oefeningen te doen. Ook mensen die niet goed kunnen zwemmen, kunnen zonder problemen mee doen. U werkt op een verantwoorde manier aan een gezond lichaam

Meer
Dag
Tijd
Woensdag
11:00 – 11:45
Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)

Meer bewegen voor ouderen

De MBVO lessen zijn speciaal ingericht voor 50-plussers om fit te blijven.

U bent nooit te oud om te bewegen. Daarom is er een programma samengesteld, speciaal voor ouderen die fit willen blijven of weer willen worden. Want iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt de conditie op peil, verbetert die zelfs en voelt zich mentaal ook sterker. Gewrichten en spieren blijven soepel en botten blijven langer sterk.

De lessen bestaan uit oefeningen, speciaal geselecteerd en ontwikkeld voor deze doelgroep. Zo worden er oefeningen gedaan voor behoud van beweeglijkheid en voor verbetering van coördinatie en conditie. Van groot belang daarbij is het sociale karakter van deze lessen: de interactie met mensen en nieuwe mensen leren kennen.

Meer
Dag
Tijd
Dinsdag
10:15 – 11:00
Medisch zwemmen

Medisch zwemmen

Voor mensen met lichamelijke klachten of een handicap is zwemmen in warm water ( 30°) een ideale vorm van bewegen.

Medisch zwemmen is speciaal opgezet voor mensen met een lichamelijke beperking.

Zwemmen is goed voor uw spieren en werkt zeer ontspannend. Door de aangename watertemperatuur kan de bewegingsvrijheid flink toenemen. Door de opwaartse druk is de schokbelasting minimaal.

U doet onder begeleiding van een deskundige instructeur oefeningen. Deze oefenstof is speciaal ontwikkeld voor mensen met onder andere orthopedische, reumatologische en neurologische klachten.

Bent u niet in staat alleen te zwemmen, of als u hulp nodig hebt bij het aan- en uitkleden dan mag u een begeleider meenemen die met u mee gaat, tegen kostprijs.

Diverse hulpmiddelen zoals een rolstoel en rollator staan ter beschikking.

Wij hebben een aparte kleedruimte voor mindervaliden, deze ligt direct aan de zwemzaal.

Meer
Dag
Tijd
Dinsdag
11:15 – 12:00
Conditie zwemmen

Conditiezwemmen

Heb jij altijd al je conditie en/of zwemtechniek willen verbeteren? Dan is dit het juiste moment en activiteit.

Voor beginners maar zeker ook voor de gevorderde zwemmer.

De training zal afwisselend zijn, door middel van diverse oefeningen die worden aan geboden wordt de aandacht gelegd op zowel conditie en verbetering van de diverse slagen.

Door het werken met materialen worden alle spiergroepen getraind. Denk aan bijvoorbeeld een oefening voor alleen benen of juist alleen de aandacht op de armen. Of een intervaltraining, een combinatie van intensief zwemmen en het zwemmen op een lager tempo de zogenaamde herstelperiode.

Meer
Dag
Tijd
Woensdag
19:45 – 20:45
Hart In Beweging

HIB (ex) hartpatiënten

Zwemmen voor (ex)hartpatiënten

Doelstelling van deze groep is de deelnemers gelegenheid te bieden tot spel, sport en onderling verkeer, met het oogmerk hun conditie gunstig te beïnvloeden.

Na een hartinfarct, hartoperatie of dotterbehandeling is het belangrijk uw conditie op peil te brengen en te houden. Ook het herwinnen van het zelfvertrouwen is zeer belangrijk. Wat de bewegingsactiviteiten aangaat, is dit voor veel patiënten een beangstigende gedachte. Deze gedachte is echter ongegrond. Uit onderzoeken is gebleken dat zwemmen en sporten tot ongekende resultaten kan leiden.

Het geheel staat onder leiding van mensen die daartoe opgeleid zijn bij de stichting “Hart In Beweging” geassisteerd door EHBO-gediplomeerden.

Om de risico’s tot een minimum te beperken, dient u een bewijs van geen bezwaar te overleggen van uw huisarts of cardioloog.

Partners of een begeleider mogen zo zij dit wensen, deelnemen aan de geboden activiteiten tegen kostprijs.

Meer
Dag
Tijd
Woensdag
10:00-10:45
Banen Zwemmen

Banen zwemmen

Heerlijk baantjes zwemmen voor de ontspanning of om je conditie op peil te krijgen/houden.

Hoeveel banen je zwemt en hoe fanatiek je dat doet, bepaal je helemaal zelf.

Het werkt stimulerend om samen met een ander of met een groepje te gaan zwemmen, dit als stok achter de deur om niet te snel af te haken. Regelmatigheid in het bewegen is belangrijk voor een fitter leven. Banen zwemmen is gewoon een goede en leuke manier om wat aan je conditie en figuur te doen.

Meer
Dag
Tijd
Maandag
12:45-14:30
18:00-19:00
19:45-20:45
Dinsdag
07:00-09:00
12:30-13:30
18:00-20:00
Woensdag
12:45-14:15
Donderdag
12:45-13:45
18:00-19:00
Vrijdag
12:45-14:30
Zondag
09:00-10:00
Baby-_peuter zwemles

Baby-/peuter zwemles

Wanneer je kindje 3 maanden is, mag je starten met baby-/peuter zwemles.

Onder begeleiding van papa, mama of oppas krijgen de kinderen op een speelse manier les van een ervaren instructeur.

Eén van de belangrijkste aspecten is het watervrij maken van het kind.

Het warme water 30° heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind, zoals bevordering van de motoriek, de oriëntatie, de coördinatie en de oefening van de ademhaling. De resultaten zijn er dan ook naar. Al heel jong leert het kind hoe het kan overleven als het (on)vrijwillig te water raakt. Het is dan ook vooral bedoeld om kinderen snel vertrouwd te maken met het water.

Kinderen zijn na deze lessen watervrij en hebben daarmee een voorsprong bij aanvang van de lessen voor het ABC-diploma.

Baby-/peuter zwemles bestaat uit verschillende elementen waarbij het kind, samen met de begeleider, kennis maakt met “waterplezier”. De volgende elementen komen onder andere aan bod: het ontdekken van een nieuwe omgeving, het leren kennen van het drijfvermogen, zelfstandig leren drijven op de rug, het stimuleren van allerlei bewegingsvormen, onder water gaan en onder water kijken.

Regelmatig wordt er gelang de vorderingen een certificaat uitgereikt

Meer
Dag
Tijd
Dinsdag
09:00-09:30 (1,5 jaar- 4jaar)
09:30-10:00 (3 mnd-1,5 jaar)
Vrijdag
09:00-09:30 (1,5 -4 jaar)
09:3010:00 (3mnd-1,5 jaar)
Gezinzwemmen

Gezinszwemmen

Zwemmen is leuk voor de hele familie. De zondagmorgen is speciaal gereserveerd voor ouders met kinderen. Uiteraard zijn opa en/of oma ook welkom. Al het spelmateriaal mag gebruikt worden. Beide baden zijn toegankelijk. De toegang is alleen voor kinderen onder begeleiding van een meezwemmende volwassene. Als uw kind nog geen zwemdiploma heeft zijn zwemvleugels of een puddle-jumper verplicht.

Er is gelegenheid van 10:00-11:00 om met uw kind te oefenen.

Meer
Dag
Tijd
Zondag
10:00-12:30
Oefenuurtje
10:00-11:00
Aquasport

Aquasport

Aquasporten is een combinatie van: aquajogging en aquarobics. De ene week bestaat de les uit alleen aquajogging in het diepe gedeelte van het bad, de week erna aquarobics in het ondiepe gedeelte. En de les daarna is het een combinatieles: deels aquajogging en deels aquarobics.

Tijdens onze aquasportlessen wordt in een aangename watertemperatuur van 30°gewerkt aan beweeglijkheid, uithoudingsvermogen, coördinatie, spierkracht en evenwicht.

Het warme water in het bad zorgt ervoor dat de spieren soepel blijven.

Door de opwaartse druk van het water zijn oefeningen, die op het droge niet meer kunnen worden uitgevoerd, in het water wel mogelijk.

De oefeningen worden veelal gegeven op muziek onder leiding van een ervaren instructeur en met verschillende lesmaterialen.

Bij de lessen in het ondiepe gedeelte van het bad blijft er contact met de bodem bestaan.

Meer
Dag
Tijd
Dinsdag
13:30-14:15
Vrijdag
10:15-11:00
Hogere zwemdiploma’s

Hogere zwemdiploma’s

Voor kinderen die na het behalen van hun ABC-diploma, nog graag in het water willen blijven ontwikkelen en sporten, bieden wij de hogere diploma’s aan.

Snorkelen: voor kinderen die het leuk vinden om de onderwaterwereld te leren verkennen. Spelenderwijs leer je gebruik te maken van je snorkeluitsrusting. Het op juiste manier gebruiken van je masker met snorkel en zwemvinnen komt uitvoerig aan bod.

De uitrusting is in principe aanwezig op het zwembad, maar uiteraard is het gebruik van je eigen materiaal ook toegestaan. Eventueel is bij de kassa ook een snorkeluitrusting te koop.

Snorkelen bestaat uit 3 diploma’s

Dolfijn: deze lessenreeks is er op gericht dat kinderen in verschillende situaties zichzelf leren redden en zich zwemveilig weten in diverse outfits.

Zo wordt er geoefend om b.v. van laarzen een drijfmiddel te maken en leren kinderen zich te redden na het omslaan van een bootje.

Dolfijn bestaat uit 4 diploma’s

Zwaardvis: deze lessenreeks is vooral gericht als voorbereiding op het wedstrijdzwemmen. Tijdens de lessen wordt er veel aandacht besteed aan alle wedstrijdslagen, startduiken en keerpunten.

Zwaardvis bestaat uit 3 diploma’s

Meer
Dag
Tijd
Vrijdag
Snorkelen
14:45-15:30
Survival
15:30-16:15
Zwemvaardigheid
16:15-17:00
Zeemeermin/man
17:00-17:15
Zwem ABC

Zwem ABC

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier.

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden. Met het Nationale Zwemdiploma C op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

In ons zwembad behaal je de officiële diploma’s voor het Zwem-ABC, uitgegeven door de National Raad Zwemveiligheid (NRZ)

Voor meer informatie en de eisen voor de verschillende diploma’s verwijzen we u naar de site (Zwem-ABC – Alles over zwemles) van de NRZ.

Meer
Dag
Tijd
Maandag
14:45-17:45
Dinsdag
14:45-17:45
Donderdag
14:45-17:45
Vrijdag
14:45-17:00
Zaterdag
10:30-12:00
Vrijzwemmen

Vrijzwemmen, alle leeftijden

Elke woensdagmiddag is het bad geopend voor het vrijzwemmen! Kom lekker zwemmen met vriendjes en vriendinnetjes en maak gebruik van alle vlotten en speelmaterialen. Vrijzwemmen kan altijd, ook als het slecht weer is. Gezellig, gezond én goed voor de zwemvaardigheid. Kinderen zonder zwemdiploma zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Meer
Dag
Tijd
Woensdag
14:30–16:30
Discozwemmen

Discozwemmen. Minimaal diploma A !

Wie van swingen, zwemmen, gezelligheid en fijne muziek houdt, kan elke week bij Zwembad de Venne terecht: dan is het tijd voor Discozwemmen! Grote lichten uit, muziek en discolichten aan! Tijdens discozwemmen toveren we ons zwembad om tot een discotheek. Door onze speakers klinken de laatste hits. Zwemmen wordt zo nog leuker en hoe kun je het weekend beter inluiden?

Het discozwemmen op vrijdagavond is speciaal bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar.

LET OP: Kinderen moeten minimaal in het bezit zijn van hun A-diploma.

Meer
Dag
Tijd
Vrijdag
19:00-20:45
Zaterdag (laatste van de maand)
19:00-20:45

Dames zwemles

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. 

Heb je nooit leren zwemmen, ben je het verleerd of bang om je voort te bewegen in het water? Leer dan op latere leeftijd, onderbegeleiding van een gediplomeerd zweminstructeur, zwemveilig te worden. De lessen zijn laagdrempelig, je leert er de belangrijkste vaardigheden om je veilig te kunnen bewegen in het water.

Je kan je op elk niveau instappen.

Meer
Dag
Tijd
Dinsdag
20:15-21:00
IMG_6696

Zeemeerminnen zwemles

Heb jij altijd al willen leren zwemmen als een zeemeermin of een gevaarlijke haai? Bij ons kan jij nu je droom laten uitkomen! Ontdek met deze cursus het plezier van het zwemmen met een zeemeermin- of haaienstaart.

Voor alle kinderen met een zeemeerminnen-/zeemeermannendroom.

Minimaal in bezit van het C-diploma.

De diplomalijn voor zeemeerminnen bestaat uit brons, zilver en goud

Meer
Dag
Tijd
Vrijdag
17:00-17:45
peuter survival

Peuter Survival

Jonge kinderen zijn motorisch nog niet (goed) in staat om diverse zwemslagen te leren. Om deze reden starten    kinderen  veelal tussen 4 en 6 jaar pas met zwemles. Terwijl  verdrinking met name  voorkomt bij jonge kinderen! Daarom is het belangrijk dat we kinderen al op jongere leeftijd leren om te overleven bij een val te water. Want het maakt natuurlijk niet uit of je technisch goed naar de kant zwemt, maar dát je naar de kant zwemt. Bij PeuterSurvival worden op speelse wijze de vaardigheden, die nodig zijn om zelfredzaam te zijn in het water,            aangeleerd. Dit traject wordt vervolgens afgesloten met het PeuterSurvival Diploma. Voordelen van deze lessen zijn: Waterveiligheid, Coördinatie-ontwikkeling,  Goed voor de gezondheid, Ontwikkeling Sociale Vaardigheden, Stimuleert Vertrouwen, Gezinsplezier en natuurlijk is het de perfecte voorbereiding op de zwemles voor het ABC-diploma

Meer
Dag
Tijd
Zaterdag
09:45-10:30
zwemmende vrouw

Zwem en ontmoet

Iedereen kan meedoen.  Plezier en bewegen zijn de        belangrijkste doelstellingen in onze lessen.                        Tijdens de  les wordt in een  aangename watertemperatuur van 30 °C  gewerkt aan beweeglijkheid,  coördinatie, uithoudingsvermogen, spierkracht en evenwicht. Het warme water in het bad zorgt ervoor dat uw spieren warm en soepel blijven.  Door de opwaartse druk van het water zijn oefeningen, die soms op het droge niet meer kunnen worden uitgevoerd, in het water wel mogelijk. De oefeningen worden gegeven onder leiding van een ervaren zwemonderwijzer(es) en met verschillende          lesmaterialen.

 

Meer
Dag
Tijd
Dinsdag
20:15-21:00
yellow-noodle-unit-2430316

Aquasport high power

 Aquapower is een zeer gevarieerde activiteit in het water die bestaat uit o.a. aquafitness, aquarobic en aquajogging.

Deze explosieve kracht- en intervaltrainingen zijn gericht op het verbeteren van je conditie en spierkracht. Functioneel trainen is één van de belangrijkste doelen. De lessen worden gegeven op muziek en onder begeleiding van een deskundige instructeur. Je start met een warming-up om vervolgens op hoog tempo spierversterkende oefeningen te doen voor alle spiergroepen. De weerstand van het water zorgt voor een intensieve training met een hoge vetverbranding.

Waarom Aquapower?

  • Intense cardio workout
  • Uithoudingsvermogen verbeteren
  • Spieren versterken
  • Grotere vetverbranding
  • Balans en stabiliteit verbeteren
  • Trainen op eigen niveau
Meer
Dag
Tijd
Donderdag
19:00-19:45
lesmateriaal

Privé zwemles

1 op 1 zwemles

Privézwemles is zeer geschikt voor kinderen die net dat  stukje extra aandacht nodig hebben om vertrouwd te raken met water.

Er zijn verschillende redenen waarom een kind                privézwemles nodig zou kunnen hebben. Denk hierbij aan kinderen die angstig zijn voor water. Ook zijn sommige    kinderen gebaat bij 1 op1 begeleiding omdat zwemles in een grotere groep niet haalbaar is.  Afhankelijk van het kind en zijn /haar mogelijkheden wordt er in overleg een persoonlijk plan opgesteld met als doel een zo hoog mogelijk haalbare mate van zwemveiligheid en zwemvaardigheid voor uw kind. Uiteraard is het hier ook mogelijk om een diploma of certificaat te behalen.

Meer
Dag
Tijd
Vrijdag
16:15-17:00